Profil

Ingegerd Lagerlöf Spanner

Efter at have afsluttet mine uddannelser ( se CV ) Begyndte jeg at arbejde som farvekonsulent, på et arkitektkontor i Malmø. Arkitekterne havde specialiseret sig i farvesætning af hospitaler, hvor man benyttede farverne som led i behandlingen.

Samtidigt med mit arbejde som farvekonsulent, lavede jeg store vævede vægdekorationer, som i dag hænger på mange hospitaler, banker m.v.

Percy von Halling-Kock, som sammen med Nanna Ditzel startede ” Kvadrat ” så mine arbejder, og headhuntede mig til at lave en kollektion, som jeg udarbejdede for Kvadrat i Düsseldorf. Kollektionen blev bl.a. en stor succes for det internationale anerkendte hollandske møbelfirma Artifort.

Under mit samarbejde med Kvadrat, havde jeg fornøjelsen at stifte et nært venskab, med designeren Verner Panton, Verner har siden hen været en stor inspirationskilde for mine arbejder, både som designer og maler.

Siden hen har jeg også lavet tæppekollektioner i både England og Danmark, jeg har bl.a. lavet design for både Ege tæpper og Gram tæpper. Senere lavede jeg en tæppekollektion for et irsk firma, kollektionen vandt 1. pris på en udstilling i New York.

Omkring 1980 blev jeg ansat som chef-designer i et dansk tekstilfirma, hvor jeg udviklede såvel tryk som jacquardkollektioner. Jeg havde også fornøjelsen at rejse rundt i Verden for at promovere kollektionerne i bl.a. Paris, Milano, New York, Frankfurt, Stockholm m.v.

Herefter startede jeg mit eget design studio. I begyndelsen rejste jeg selv Verden rundt for at markedsføre mine designs. Salget uddelegerede jeg siden hen til anden side, så jeg kunne koncentrere mig om at lave design og male billeder.

Min opvækst i Lapland, inspirer mig til stadighed !

De stærke farver, efterårets intense farver, vinterens kompakte mørke, som til tider brydes af det fantastiske nordlys, og endelig forårets befriende lys !

Skal jeg beskrive mit billedsprog, vil jeg citere en svensk kunstkritikker ( Stig Anesäter ) som en gang skrev om mine arbejder.

”….. Der er realitet og nærhed, med nogle let naivistiske træk i bunden, som svinger sig ud på fantasiens vinger, og skaber surrealistiske stemninger med forskellige kunstgreb, som gennemføres bl.a. ved hjælp af collageindslag

En billedverden af frihed og bevægelse – en idealisering af noget andet end hverdagen ….. ”

Poesi, drømme og surrealisme, former det billedsprog jeg giver videre i mine billeder.

God fornøjelse !

Ingegerd